Ervaringen

Ervaringen hamerteen

Op deze pagina worden de ervaringen van mensen gedeeld die ook last hebben gehad, of nog steeds last hebben van een hamerteen. Wil je zelf jouw verhaal en ervaring delen dat kan natuurlijk ook! We vinden het leuk om mensen bij elkaar te brengen en te vertellen of hun ervaringen. We zouden het ook leuk vinden als je een berichtje achterlaat.

Peter ter Sloot is 58 jaar oud en woonachtig in Almere.
”Ik heb eigenlijk nooit last van enige medische ongemakkelijkheid, daar kwam in de zomer van 2015 echter verandering in. In juni ben ik samen met mijn vrouw naar de Oostenrijkse alpen geweest. Een superleuke en actieve vakantie waar vele kilometers zijn gelopen en geklommen. Onze vakantie duurde tien dagen en ik begon de zevende dag erg veel last te krijgen van mijn rechtervoet. Deze pijn centreerde zich vooral bij mijn ring teen. In eerste instantie dacht ik aan een overgevoelige teen omdat ik en mijn vrouw zoveel gelopen hadden.

Slecht einde van de vakantie

De laatste dagen van de vakantie werd de pijn erger en begon de teen zich ook anders te gaan vormen. Met anders vormen bedoel ik de houding waarin de teen staat. De laatste dag van de vakantie was de pijn erger dan alle dagen voorheen. Ik had absoluut niet de intentie om in het buitenland naar een ziekenhuis te gaan, maar had toch even getwijfeld op dat moment. Mijn vrouw heeft geen rijbewijs en we moesten toch weer naar Nederland.

Toen we in Nederland aankwamen heb ik de volgende dag meteen de huisarts gebeld voor een afspraak.
Tijdens het bellen kwam al snel de mogelijk diagnose: een hamerteen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook nog nooit van had gehoord. Na het belletje heb ik even rond gekeken op internet op zoek naar meer informatie om te zien of dit ook een beetje overeenkwam met mijn eigen ervaringen met een mogelijke hamerteen.

Snelste diagnose

De volgende ochtend had ik meteen de eerste afspraak om 08:00. Binnen vijf minuten was de diagnose zoals al verwacht bevestigd. De hamerteen zal behandeld moeten worden. Ik ben van nature geen groot fan van ziekenhuizen en medische ingrepen, dus toen de huisarts een pijnvrije oplossing voorstelde voor de hamerteen was ik meteen nieuwsgierig.

Ik kreeg het advies om een speciale zool te kopen. Deze moest ik kopen via een webwinkel maar in mijn geval heb ik ze gehaald bij een apotheek. Deze kosten ongeveer 10 euro in mijn geval. De huisarts vertelde mij dat dit niet altijd hielp maar dat het proberen geen kwaad kan. Dit zooltje voor de hamerteen moest ik vier tot zes weken dragen.

Even doorbijten!

Het dragen van het zooltje was in het begin erg wennen. Na enige dagen werd de pijn minder en kon ik beter lopen zonder de hele tijd last te hebben van pijnscheuten. Na drie weken zag ik de teen weer zijn oude en normale houding.
De pijn was ook geheel weg en ik besloot de huisarts te bellen om de huidige gang van zaken te bespreken. Twee dagen erna kwam ik op consult en was de arts onder de indruk van de herstelling van de hamerteen. Na het bezoek heb ik het zooltje niet weggegooid. Een hamerteen kan immers vaker dan één keer voorkomen. Gelukkig ben ik er redelijk makkelijk af gekomen.

Een hamerteen is vervelend maar niet dodelijk. Je komt er weer boven het is alleen een periode waar de meeste dingen die je doet wat minder comfortabel zijn.

Comments are closed